Recept: Overnight Oats

overnight oats in weckpot met kiwi, aardbei en noten

Overnight Oats, een verrukkelijk ontbijt! Of lunch. Tussendoortje. Avondsnackje misschien… Ik heb het pas voor mezelf gemaakt en het was zo goed, zo rijk, zo vullend en zo zalig. En het was mooi en het maakte me blij!

Dat kan allemaal met gerechtje, zelfs eentje die zo makkelijk te maken is als deze. Ik heb Overnight Oats gebruikt, dat is havermout, maar dan net even anders bereid. Iedereen kent de standaard havermout wel, die maak je met warme melk. Overnight Oats niet die maak je met koude melk of yoghurt.

En het is heel simpel: je mengt het ‘s avonds, zet het in de koelkast en gebruikt het de volgende dag. Door de nacht in de koelkast is de melk in de havermout getrokken en is deze lekker zacht.

Het voordeel van Overnight Oats ten opzichte van de standaard havermout pap is dat het koud is. Daardoor kan ik net even andere gerechten maken. Bijvoorbeeld met kwetsbaar fruit, wat niet goed tegen warme pap kan. Een ander voordeel is dat ik het ‘s avonds kan maken, ‘s morgens kan gaan sporten en bij thuiskomst staat het al voor me klaar.

Ingrediënten van mijn Overnight Oats:

1 deel havermout
2 delen amandelmelk
kaneel
vanille extract
cardamon zaad

Dit heb ik nadat ik geroerd heb in de koelkast gezet. De volgende ochtend ben ik gaan hardlopen in de sneeuw en bij thuiskomst heb ik een topping van mango, aardbei, kiwi, pompoenzaadjes, amandelen en bijenpollen gemaakt. Het fruit en de noten hebben van zichzelf al allemaal verschillende vormen en textuur. Dus elke hap smaakt en voelt net even anders.

 

Geluk in bakje!

X Joyce

p.s. zo zag Zweden eruit tijdens mijn ochtend training <3

1607045_10152534195994972_1334980572_n

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en Youtube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

 

Joyce deelt haar recepten op Instagramen Facebook. En zo nu en dan deelt ze wat met ons, die recepten vind je hier. Ben je zelf een keukenprinses en maak je heerlijk en gezond voedsel vertel het ons dan, wellicht kan je een bijdrage aan de site leveren.
Wil je meer weten over gezond eten of heb je een vraag over je eigen voeding, kijk dan even naar de berichten van onze voedingsspecialist Maira Vermeulen