Spinazie pannenkoekjes met kokoscreme, blauwe bessen en aardbeien

Zoals beloofd zal ik de komende tijd wat vaker recepten maken met gezonde ingrediënten die we niet van ver hoeven in te vliegen. Zoals spinazie. Het is heel gaaf dat veel mensen gezonder aan het eten zijn. Maar tegelijkertijd worden goji-bessen en chiazaadjes van ver ingevlogen en mijn favoriete ingrediënt kokos ook. En daar denk ik de laatste tijd veel over na.

Wist je dat superfoods in de landen waar ze groeien al onbetaalbaar zijn geworden voor de lokale bevolking? Wat meer kennis over lokale producten die we toch al jaren in onze keuken gebruiken is dus wel zo handig. Daarom: spinazie pannenkoekjes!

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie, namelijk groene spinazie pannenkoekjes met kokoscrème, blauwe bessen en aardbeien. Ik maakte ze pas als lunch en kan je vertellen dat ze echt heerlijk zijn. De smaak is fantastisch.

 

Dit heb je nodig voor de groene spinazie pannenkoekjes

Ingrediënten voor het beslag:

6 biologische eieren
1 banaan
1 theelepel baking soda
½ cup havermout
handje verse spinazie
¼ cup kefir
theelepel vanille

Ingrediënten voor de topping:
kokoscrème
blauwe bessen
aardbeien
honing

 

Bereiden

Meng alle ingrediënten met een keukenmachine of blender. Zet een pan op het vuur, bijvoorbeeld een kleine of zo’n leuke in de vorm van een hart. Gebruik kokosolie in plaats van boter en giet net als bij een gewone pannenkoeken het beslag in de pan. Even bakken, omdraaien, je weet hoe het gaat. En dan je pannenkoek op je bord leggen en aftoppen met de kokoscrème, blauwe bessen, aardbeien en honing. Misschien is een beetje amandelschaafsel erbij ook wel lekker.

Geniet ervan en pas op dat je je vingers er niet bij op eet!

Groeten uit Stockholm en liefs Joyce

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.