We gaan meedoen met de Vrouwentriathlon in Beesd. Dat is 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 3,5 km hardlopen. Een leuk en gezellig evenement met allemaal vrouwen met roze badmutsen. En weet je wat? We nodigen jullie uit om met ons mee te doen. Een te gekke manier om met zoveel mogelijk Stoere Vrouwen af te spreken én te genieten van sport.

“Waarom doen we niet gewoon met zijn allen mee? Je weet wel, met zo veel mogelijk Stoere Vrouwen, dat zou echt gaaf zijn!” bedacht ik me vanmorgen toen ik aan de Vrouwentriathlon in Beesd dacht. Een paar jaar geleden, toen ik aan het herstellen was van een blessure heb ik samen met o.a. Madelon van Glowmag voor het eerst meegedaan met de Vrouwentriathlon. En meteen was ik verknocht, wat een te gek evenement is dat.

De meeste vrouwen die meedoen zijn nog helemaal geen triatleet, ze doen één van de sporten al en proberen een keer iets nieuws. In mijn geval was ik door mij blessure gaan zwemmen en die sport beviel me eigenlijk wel. Op Facebook en Twitter had een groepje vrouwen het steeds vaker over de Vrouwentriathlon en zodoende kwam het dat ook ik me inschreef. Met nul ervaring natuurlijk. Ik was geopereerd en kon niet heel goed fietsen, ik zwom nog maar net, was nog nooit in openwater geweest en hardlopen deed ik nog in minutenblokjes. Reden genoeg om me vooral niet in te schrijven, maar toch deed ik het. Het leek mij zo gaaf om met een groepje vrouwen aan zoiets mee te doen. En weet je wat? Het was gaaf, het was echt leuk.

Bij de Vrouwentriathlon zie je deelneemsters van vele soorten, in alle vormen en maten. Bij de fietsen zag ik van die echte triathlonfietsen, met zo’n dicht achterwiel, maar ook mountainbikes en touringfietsen. In het water zwommen vrouwen borstcrawl en schoolslag en het hardlopen dat deden ze ook allemaal op hun eigen manier. Ik liep nog minuten blokjes en deelde de 3,5 km in als beginnerstraining, maar het fietsgedeelte deed ik met 40 kilometer per uur. Bij de Vrouwentriathlon kan dat allemaal, het maakt niet uit hoe goed je bent. Wat telt is dat je meedoet en het probeert. Precies om die reden vinden wij het zo’n leuk evenement. Eigenlijk is het heel erg Stoere Vrouwen Sporten-achtig, wij zijn ook allemaal verschillende sportvrouwen, we sporten op ons eigen niveau en kijken naar wat we met elkaar gemeen hebben. Onze liefde voor sporten en lekker bewegen is wat ons bindt. Dat maakt ons tot zo’n prachtige groep vrouwen. De Vrouwentriathlon is net zo.

Dus…. doe je samen met ons mee?

Ga je lekker trainen? Wat zwemmen, fietsen en lopen? En zien we je op 16 augustus in Beesd?

Lijkt ons echt te gek!

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.