Onze sportieve vakantie in Overijssel – Camping de Rietkraag in Overijssel

met de kano op het overijsselkanaal tijdens vakantie op camping de rietveld in Overijssel

Een sportieve vakantie in Overijssel, dus gewoon in eigen land. Deze zomer laten Rose en Astrid de plekken zien waar zij graag komen. Campings of plekken in de natuur waar je lekker kan sporten en goed kan uitrusten.

 

Een plek waar we ons vrij voelen, waar we de boomblaadjes horen ritselen, insecten horen zoemen. Waar we de hele tijd buiten kunnen zijn en een fikkie kunnen stoken. In een omgeving waar we kunnen suppen of fietsen. Voor onze vakanties zoeken we de plek waar dit allemaal kan.  (onder de afbeelding vertellen we meer)

 

kamperen op natuurcamping in Overijssel met volkswagenbus

Kamperen in Overijssel

Dit keer staat onze Volkswagenbus op camping de Rietkraag in Lemelerveld. Niet ver van huis, maar wel een locatie die precies bij onze wensen past.

Lemelerveld ligt aan het Overijssels Kanaal en is daardoor perfect voor een stand up paddle tour of kanotocht. De Holterberg en Veluwe zijn niet ver weg. Dat maakt deze plek heel geschikt voor verschillende fietstochten. Het mountainbikeparcours van Deventer loopt hier vlakbij en brengt helemaal tot in Diepenveen. Tot slot zijn er een aantal mooie wandelroutes die je lekker kunt hardlopen of steppen.  (lees verder onder afbeelding)

 

suppen op vakantie in Overijssel

Natuurcampings

Camping de Rietkraag is een natuurcamping. Om hier te kunnen overnachten heb je je groene kaart nodig. Hiermee kan je bij alle natuurcampings, zoals o.a. Logeren bij de boswachter, terecht. Deze natuurcampings heb je in alle soorten en maten. Van heel minimalistisch tot wat luxer. De Rietkraag is heel verzorgd en dat maakt het meteen tot een heerlijke plek om je kinderen een keer mee naar toe te nemen.

Er is op het terrein genoeg te zien en beleven voor de echte kleintjes. Twee hangbuikzwijntjes, konijnen, een vlindertuin en een superfijne speeltuin met genoeg skelters om met alle kinderen mee over het terrein te racen. Maar ook zand, water en een boot. Op het droge, dat wel.  (onder afbeelding kan je verder lezen)

 

luieren op camping de rietveld in Overijssel

Kano’s op het Overijssels Kanaal

Een leuke sportieve optie voor het hele gezin zijn de kano’s. Hiermee kan je samen op pad. Dat het een natuurcamping is, kan je overal zien. In de bosjes naast onze bus zit een vogelnestje met drie dikke merelkuikens er in. Bij het op zonne-energie werkende douchegebouw zag ik in de nok ook twee nestjes en een musje komt steeds brokjes uit het bakje van onze hond stelen.
Wij hebben gisteren gesupt op het Overijssels Kanaal en vandaag gaan we twee knooppunten routes aan elkaar fietsen in het Vecht- en Reestdal. En morgen? Morgen pakken we de kano’s. Eens kijken hoe ver we komen over dat leuke Overijssel Kanaal. Wat we daarna gaan doen? Geen idee, misschien wel de hele dag met hout sjouwen zodat het vuur aan blijft en we kunnen koken op houtvuur. En op die manier gaan we lekker nog een paar dagen door.

En de volgende camping die we bezoeken? Eentje van Roompot, in Drente. We houden je op de hoogte. En heb je tips? Laat het ons weten.

Meer lezen over sportieve vakanties? Wij spraken Lisette over hoe ze gaat hardlopen in de Alpen en Hanneke ging op fietsvakantie naar Mallorca.
Blogster Veerle vertelt over hardlopen tijdens de vakantie en ervaart dat ze zich een local voelt. Tot slot triatlete Maryvonne die op vakantie nog net zo hard traint als thuis.

 

SUP yoga board – Aqua Marina Flow

 

Astrid Geerts

"Ik sport om mijn hoofd leeg te maken, maar toch ook echt wel om de uitdaging. Ik vind het gezellig en geniet van het buiten zijn. Mij zul je niet zo snel in een sportschool zien. Liever zit ik op mijn mountainbike onder het dak van bladeren in het bos." Astrid | Nerd | Wiskundige | Mountainbiker | Fietsvrouw |Waaghals

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.