Wat kan Monique motiveren om te sporten

Een aantal dagen per week stapt Monique in haar auto om de afstand naar het werk weer te overbruggen. Op de fiets is net te ver. Vanuit haar auto kijkt ze jaloers naar de forensen op het fietspad. Totdat haar oog valt op een fietsvrouw, zonder helm…

Bij mooi weer komen de fietsers bij bosjes uit hun holletjes gekropen om het snelle fietspad langs de N18 van en naar Enschede af te suizen.  Om mijn saaie rit wat te doden, tel ik al mijn collega’s en bestudeer ik hun kleding, houding en snelheid.

En zo zag ik ook jou voorbij komen. Ik schat je zo’n 25 jaar. Zal ik je al een mevrouw noemen. Ik vond je meer een meisje qua uitstraling.  Je bent een opmerkelijke verschijning. Lang en goed gevormd. Heupen, taille en sterke benen.

Dat alles gehuld in een rood-wit-blauw-wielertenue. Je straalt een stoerheid en een zelfvertrouwen uit waar ik direct van onder de indruk ben. Je bent er een van het soort waar ik vol bewondering naar staar.

Maar dan, in een split second realiseer ik me dat er iets niet klopt aan je verschijning. Boven op je gesoigneerde hoofd zie ik een knot. Een mix van blond en bruin haar staat fier overeind op je smalle gezicht.

Het versterkt enerzijds je stoerheid, maar ik voel mijn bewondering dalen tot een dieptepunt. Ik kan mijn auto niet stoppen in de stoet van forenzen, maar alles in mij wil naar je schreeuwen: “stap af , stap bij me in, we gaan een helm voor je kopen!!!!!”

Het beeld van deze mooie, bewonderenswaardige, maar ‘gevallen’ vrouw staat bij mij op het netvlies gebrand. Hoe kan het dat zo’n frisse, levenslustige, jonge vrouw geen helm draagt.

Voel je je echt zo onoverwinnelijk als je er uit ziet, denk je echt dat je het wint van het asfalt wanneer je er met een snelheidje van dertig kilometer per uur tegen aan kwakt? Of ben je zo ijdel dat dat het wint van je gezonde verstand? Leg het mee eens uit, mooi maar domme jonge vrouw. Ik wil je graag begrijpen.

Zoek je een nieuwe helm? Lees dan hier wat je moet weten als een goede fietshelm koopt. En in dit filmpje worden de belangrijkste punten ook nog eens uitgelegd.

1 Comment
  1. AAAIIII ! Ik voel me aangesproken ….. ja, ik ben ook zo’n helmloze stoere sportvrouw. In de wedstrijd en trainen in peleton droeg ik wel een helm. Nu, wanneer ik een doucement ritje met handjes op het stuur maak draag ik inderdaad geen helm. Een knot en zonnebril op mijn hoofd en muziek in mijn oren. Misschien stom, en na het lezen van deze boodschap aan de helmloze vrouwen ga ik toch overwegen om ook op de relaxte rondjes een helm op te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.