Volg de Giro Rosa

Als je alleen de foto’s op de sociale media ziet, lijkt de Giro Rosa op een feestje. Op de facebookpagina van Marijn de Vries zie je foto’s van rensters met maffe brillen en op Instagram komen soortgelijke foto’s van de Raboliv vrouwen voor. Er is ruimte voor humor, maar er wordt zeker keihard gekoerst. As we speak zijn de vrouwen aan het klimmen. En vóórdat je nu de koers op de voet gaat volgen via de Twitter van Giro Rosa brengen we je eerst even op de hoogte van de dag van gisteren.

De etappe van gisteren werd gewonnen de de roze dragende Marianne Vos. Deze etappe was de 30e overwinning van RaboLiv van de laatste 38 wedstrijden die ze verreden hebben. Tel daarbij op dat de eerste twee plaatsen en plaats nummer 4 en 8 van het algemeen klassement van de Giro Rosa bezet worden door RaboLiv rensters kan je wel stellen dat de ploeg oppermachtig is. Toch zegt de ploeg dat de concurrentie sterk is en dat er echt gestreden wordt. Marianne won gisteren in een massasprint en wist Giorgia Bronzini en Shelley Olds te verslaan. De etappe van gisteren was een vlakke, met tijdens de eerste kilometers langs de kust de wind in de rug. De gemiddelde snelheid van het eerste uur van de etappe was 43 km/u. Ellen van Dijk kwam als 26e over de finish. Haar ploeg heeft geen sprinter en hield zich bewust uit het gedrang van de massasprint. Haar Amerikaanse ploegmaatje Megan Guarnier staat op de 6e plaats in het algemeen klassement.

De etappe van vandaag is er eentje van 112 km en telt 3 beklimmingen. Het is spannend om te zien wat deze etappe gaat doen met het klassement.

Meer lezen:

Laatste blog Marijn de Vries

Renster interview Podiumcafe

 

En geniet even van de brillenfoto’s die we gespot hebben, we gaan vandaag uitzoeken wat hier aan de hand was.

giro rosa 2014

 

brillen bij de giro rosa

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor sportieve vrouwen wat matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is sport zoveel meer, dat ze besloot haar eigen magazine te beginnen. Online met de naam Stoere Vrouwen Sporten. Rose fietst, rent en traint momenteel voor de 100 meter sprint.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.