vrouw op racefiets

Ken je de fietskleding van Susy Cyclewear al? Grote kans dat je het op Instagram al voorbij hebt zien komen. Mooie gesoigneerde kleding voor op de fiets die niet overdreven fietsers aan doet. Susy Cyclewear is net even anders en mijn lange broek voor het najaar en winter is van dit merk.

In 2015 begon Susy met fietsen. Net als wij ontdekte ze hoe gaaf deze sport is. Dat het zalig is om lange ritten te maken. Maar één ding zat haar wel dwars: waarom bestaat er geen mooiere damesfietskleding? Want hoewel er steeds meer vrouwen op de fiets zitten, sluit het aanbod niet aan bij al die verschillende vrouwen. Susy ging schetsen en bedacht haar eigen lijn. Ging naar Italië om bij producenten materialen te testen en presenteerde in 2016 haar collectie. Susy Cyclewear is een complete lijn damesfietskleding bestaande uit negen items die onderling gecombineerd kunnen worden.

Lange fietsbroek

De broek die ik heb is de Susy Navy, een lange dames fietsbroek met zeem voor op de najaarsdagen. Opvallend is dat deze effen broek niet een gewone saaie blauwe broek is. Er staat een streep op, door een ingezet paneel stof in dezelfde kleur als de rest van de broek. Niet alleen decoratief, maar ook volgt deze baan mijn been. Ik denk dat dit net even meer bewegingsvrijheid geeft. De broek heeft geen bretels, maar die zijn ook niet nodig. De taille is zo hoog en volgt de lijn van mijn lichaam zo goed, dat de broek op de fiets goed blijft zitten. Daar komt bij dat de hoge band niet in mijn buik duwt. Hij zit tot over mijn navel.

Gemaakt om in te fietsen

Toen ik ‘m net had en voor de eerste keer aantrok, baalde ik wel even. De zeem leek te ver naar achteren te zitten. Omdat ik grote ronde billen heb, dacht ik dat het daardoor kwam. Je begrijpt dat ik zoiets had van ‘en dat noemt zich een vrouwenmerk’. Op de fiets bleek iets heel anders het geval.

Fietskleding is gemaakt om in te fietsen, niet om in te wandelen of om in te staan. De zeem en de broek moeten ervoor zorgen dat je beschermd wordt tegen het schuren op je zadel. En die broek die naast mijn fiets een beetje gek zat, voelde als gegoten toen ik eenmaal op de fiets zat. Hij is dus ontworpen voor de fietshouding.

Mijn nieuwe fietsbroek

De stof is goed warm. Dat viel mij op toen ik de broek voor de eerste keer aan had. Het was net dat weer waarop je binnen denkt beenstukken nodig te hebben, maar eenmaal op de fiets bleek het net niet nodig. Maar ook de tweede keer, toen er een fikse wind stond. Interessant, want het is een enkele laag stof. Niet zo’n gevoerde winterbroek. Ik denk dat ik tot ver in de winter in deze broek fietsen kan. Zowel lange als korte ritten. De pasvorm, het comfort en de lekkere zeem maken dat mogelijk. Vanmiddag stap ik weer op de fiets, want ik ga met Astrid mee die als fietskoerier werkt. Ik draag mijn blauwe broek met mijn knalroze Rapha shirt, een toffe windstopper en natuurlijk deze sokken over mijn broek heen. Soigneren kun je leren weet je wel.

En Astrid heeft ook een broek van Susy Cyclewear, zij draagt hem in dit trainingsfilmpje

Kijken jullie even naar de rest van de mooie collectie van Susy? Want mijn blauwe broek is er ook nog met een roze streep en Suzy heeft ook nog een hele leuke korte broek.

Roze fietssokken, ik vind ze te gek. En natuurlijk gaan er vrouwen zijn die het maar niets vinden dat ze roze zijn, maar het goede nieuws is dat Susy Cyclewear haar sokken in meerdere kleuren heeft gemaakt.

fietspetje voor vrouwen

Heb je nog geen koersklak? (Belgisch voor racefietspetje en 10x gesoigneerder om te zeggen!) Dan is vandaag de dag waarop je er eentje gaat kopen hoor. Ze zijn reuze fijn. In de regen omdat je dan al dat water niet in je ogen of op je bril krijgt. En in de koude wind omdat ze je hoofd warm houden. En zeg nu toch eerlijk, deze is leuke he?

Tot slot is mijn lange broek een musthave voor nu, maar na de winter komt de lente en dan de zomer weer. Wie zegt dat je niet nu al kleren kan kopen voor dat seizoen? Daarom deze korte dames fietsbroek, hij is te gek en matchen dus bij mijn roze Rapha shirtje, maar ook bij het mooie mouwloze shirt wat Susy maakte.

Liefs, Rose

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

stoere vrouwen sporten fietskleding

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.